keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Mekin oltiin Habitaressa

Tätä päivää olen odottanut! Aina siis olen haaveillut Habitaressa käynnistä.
Toki matkalla aloin miettiä, että mitäs jos sittenkin siellä on kaikki valkoista ja designea ja mulle tulee tunne, etten kuulu sinne.
Mutta toisin kävi. Heti sisään tullessa vastassa odotti iloinen vaaleanpunaisten ja vihreiden tuolien ja pallojen bileet ja siinä kohtaa aloin jo innostua. 


Alvar aalto, artek, habitare

Oikeastaan minulle iski paniikki nähdessäni messujen laajuuden, meillä on aikaa vain NELJÄ TUNTIA!! Kyllä, niin vähän aikaa. Ja voin kertoa, että juoksin pää kolmantena jalkana eteenpäin ahmien messujen antia, unohtamatta syödä sitä oikeaa ruokaa (Virhe! Illalla alkoi jäätävä migreeni joka kesti vielä seuraavankin päivän ja sitä seuraavan...).Päätin siis, että ensi vuonna menen messuille ihan koko päiväksi tai ehkä jopa kahdeksi.

Värit olivat ihania! Ei enää valkoista, korkeakiiltoista ja yksinkertaista. Vaan oikeasti värejä! Mustaa, harmaata, tummaa harmaata,vaaleanpunaista,lohenpunaista,tummaa sinistä, beigeä, vihreän eri sävyjä ( mm.oliivinvihreää). 



Seinäpinnat saa olla todellakin värikkäät tai käsitelty rouhean tuntuisiksi maaleilla tai olla jopa käsittelemättömän oloiset,mattapintaiset maalatut, luonnolliset.


avotakka, habitare

design helps , shop, habitare


luhta, habitare

habitare


havi`s, habitare


anno, habitare



habitare


Kalusteissa ja somisteissa on käytetty paljon puuta, tammea, vaneria, käsittelemätöntä ja käsiteltyä. 
Kankaissa on myöskin luonnolliset kivipestyt värit, materiaalit luonnollisia,puuvillaa,villaa,pellavaa. Luonto ja sen tuomaa rauhaa halutaan tuoda lähemmäs nykyajan kiireen keskelle. Luonto näkyy myös sisustuksissa viherkasveissa, joita oli todella monella osastolla.


rabbit, tuoli ,habitare


woodek, habitare


foreest, habitare


habitare



habitare


stockmann, habitare


habitare


Niin messuosastoilla kuin sisustuksissa ja somistuksissakin on paljon käytetty kuvioita luonnosta, aiheina kukat ja eläimet, mutta myös ruutukuviota löytyi niin tyynyistä kuin messuosastojen rakennelmistakin.


avotakka, habitare



siluettiverstas, habitare



Valaisimet saavat olla isoja ja näyttäviä, mutta niissä suositaan entistä enemmän energiaa säästäviin ledilamppuihin. 
Ylipäänsä kierrätys ja etnisyys on nostettu ylös ja hyvä niin.


garage, habitare




ikea, habitare






Niinkuin alussa sanoin, aikaa oli aivan liian vähän ja tutkailtavaa/tutkittavaa messuilla olisi ollut riittämiin toiseksikin neljäksi tunniksi.  Omasta mielestä kiinnostavin osasto messuilla oli tulevaisuuden trendinäyttely Signals. Vaikka oma kotini ei olekaan värikäs ( ei kyllä vaaleakaan), olin sanaton kaiken tuon värin ja kauneuden keskellä.

signals,värisilmä,NLXL,umbrella pines, habitare










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...