sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Opas uusavuttomille! Näin peset ikkunan !

Anteeksi otsikko, MUTTA saimme tehtäväksi tehdä blogiteksti ikkunanpesusta ja silityksestä ( siitä tekstiä myöhemmin).
Nämä kuitenkin on itselle jossain määrin ihan perusosaamiseen kuuluvia asioita. Toki ei tietenkään kaikille ja sillä tuo anteeksipyyntö. Itse mietin miten voisin tehdä tylsältä kuulostavasta asiasta niinkin mielenkiintoisen, että joku nyt jaksaisi lukea mahdollisesti tekstin loppuun eli vinkvink (!) tiedossa ainakin pieni niksipirkka osio ;) !

Tarvikkeiksi tarvitset:
* sangon
* ikkunakuivaimen
* rätin
* fairya jokin muukin astianpesuaine käy ( itse kun olen jokseenkin jo tapoihini pinttynyt niin sillä tuo valinta
* sanomalehtiä


Ja eikun vedet sankoon ja perään hiukka pesuainetta. Vinkkinä tähän ihan pieni loraus riittää, sillä jos laitat puoli purkkia, saat huuhdella akkunat ja siinä se aika sitten meneekin rattoisasti. Eli siis ihan vähän niin ei tarvitse erikseen huuhtoa!

Ai niin ja yksi tärkeä juttu meinasi unohtua! Ikkuna- avain !! Helpottaa hirmusti, kun saa pestyä ikkunat välistäkin. Ainakin esteettisesti on niitä kivempi katsella, kun välistäkin on putsattu.
Tässä vielä kuva moisesta kapistuksesta.


Ja eikun hommiin...

Kannattaa aloittaa uloimmasta osioista eli sitten, kun sen viimeisen ikkunan länttää kiinni, voi sitten ihailla kauniita maisemia ( tai sitten kirota niitä jäljelle jääneitä kärpäsen kakkoja ja palata takaisinpäin).

Itse tykkään myös imuroida välistä hämähäkin seitit ja mitkä lie pölypallerot kanssa.


Siinä kuvaa kyseisestä tapahtumasta ja pääs tuo meitin ihana chilikin kuvaan mukaan. Huomatkaahan se kukkii!! Mä oon onnistunu, jei!

Okei, eli sit seuraavaksi rättiä liotellen astianpesuaineella kyllästetyssä vedessä siellä sangossa. Muista puristaa ylimääräinen vesi pois ja taitellen rätti neljään osaa ( voi sit tarvittaessa kääntää aina puhtaan puolen tarvittaessa). Ja eikun kauttaaltaan pesemään ikkuna puitteineen ( eli siis ne reunat ) päivineen.


Täs kohtaa mä aattelin et oisin kai voinu noi kynnetkin lakata ja kädet rasvata, mut ei kerenny.

Ja sitten se kuivaus lastalla, eli ylhäältä aloittaen. Itse tykkään aina vetää ikkunan sivulta toiselle "rivi" kerrallaan. Ja koska kuvassa ei käsi liiku ni jos sulla on Instagram , ni käyhän tsekkaas mun hienot boomerangil kuvatut demonstraatiot klikkaamalla linkkiä! 



Ja sitten osioon NIKSIPIRKKA! Eli siis ihan sikahyväjuttu mihin voit käyttää sen ilmaisjakelulehden tai jopa tilatun sellaisen. Aukeama irti ja rypistele ja hinkkaa sillä ikkunasta raidat pois, mutta älä hinkkaa kauhiasti reunoja, ettei painomuste värjää vaaleita puitteita. Ihan vinkkinä, että myös kaikenmaailman teipit irtoo tällä konstilla loistavasti ikkunoista ja ne kärpäsenkakkat kans!


Ja hei nyt on eka ikkuna pesty ja viereinen on vielä vaiheessa! Erottaako kumpi on kuvassa se pesemätön?


P.S. Pesin kyllä tuon toisenkin ikkunan :) Ja loput ikkunat saa pesun jahka viereisellä pellolla on puimuri vieraillut, ni ei mee tääkään homma ihan hukkaan. Sit talvi pärjätäänkin pikkuihmisten sormenjälkien ja eläinten kuonojen jälkiä pyyhkien ihan vaiks vaan ikkunasuihketta ja lasipyyhettä (se sellainen paksu talouspaperi ) käyttäen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...