maanantai 18. syyskuuta 2017

Graafinen suunnittelu

Mikä mua erityisesti siinä kiinnostaa?

Graafinen suunnittelu on yksi taiteenlajeista.
Graafisena suunnittelijana toteutat asiakkaan haaveet näkyväksi, usein myös samalla miettien, että lopputuloksen tulkitsija ymmärtää toteutuksen. Useimmiten myöskin huomioon täytyy ottaa myös kaupallinen puoli.
Voisiko sanoa, että jos tuotteella on sielu niin graafisen suunnittelijan täytyy tuoda se esille?
Jokaisella on kuitenkin se oma "jälki", mutta sitä täytyy pystyä muokkaamaan asiakkaan tarpeiden mukaan.

Graafisessa suunnittelussa minua kiehtoo työn erilaisuus, mikään päivä ei ole samanlainen. Tietynlainen asiakkaiden tarpeiden tyydyttäminen ja oman jäljen luominen ja esiintuominen on asioita, jotka tietyllä tavalla tuo myös vapautta tehdä asioita.

Pidän itse selkeistä linjoista eli ei lähdetä hakemalla hakemaan jotain uutta. Ylipäänsä itse pidän festarijulisteista, joissa useimmiten on selkeesti tapahtuma ja nopealla katsannalla näet tapahtuma-ajan sekä esiintyjät ainakin pääsellaiset, unohtamatta yhteystiedoista ainakin www löytyy.
Esimerkkinä Wacken vuonna 2002 ja vuonna 2017, vuodesta toiseen kallo ikäänkuin logona. Vaikka värit ja muut asiat ympärillä muuttuu, kallo on ja pysyy. Vaikka bannerissa ei ole kuin kirjaimet W.O.A ja kallo, jokainen tietää sen tarkoittavan Wackenia. Ylipäänsä raskaampaa musiikkia edustavissa julisteissa on asennetta ja asiaan kuuluvaa "potkua" eikä lähdetä himmailemaan.



Toisaalta se, että usein festarijulisteissa tai tapahtumajulisteissa on aikalailla täynnä infoa, vähäisempikin tuo asian esille.



Alla oleva juliste on nimeltään "kapitalism" ja pelkistetty olemus kyllä pysäytti.


Ylipäänsä inspiroivia julisteita on äärettömän paljon, mutta laitan tähän vielä muutaman mielenkiintoisen.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...