torstai 7. syyskuuta 2017

Opas uusavuttomille! Osa 2 SILITYS !

Kyllä! Yksi kotitehtävistä oli kauluspaidan ja trikoopaidan silitys!!!

Eli jos SULLA on ongelmia toteuttaa silitys ni yritän helpottaa sun ongelmaa, MUTTA itsekään en ole pro tässä asiassa. Osaan kyllä silittää, mutta en missään nimessä aio tehdä siitä yhtä rasitetta muitten kotiaskareitten lisäksi. Muistan edelleen kuinka rakas edesmennyt mummoni silitti alushousuja myöden kaikki vaatteet. Huhhuh sanon minä... !
Itselläni tuo silitysrauta on juurikin ompelua, ikkunaverhoja ja silloin tällöin minkä lie kissanristiäisvaatteiden silitystä varten ( viimeisiä kylläkin tuntuu olevan hieman liian harvoin).

Mutta asiaan...

Mitä tarvitset:
* Silityslauta 
* Silitysrauta
* Ruttuisia asioita ( yleensä siis jotain ylempänä mainittuja)

Korjauksena vielä, että näin perheellisenä meillä on raudalla silitetty kaikenmaailman hamahelmihässäköitäkin :)



Nyt yritin päästä helpolla ja otin pikkuäijien kaapista silitettävät vaatteet, mutta eipä käyny mielessä, että valo ja mun iki-ihana kännykkäkamera teki harmaasta kauluspaidasta vaaleanpunertavan ( ainakin osasta ), mutta se pikkuseikka.

Tärkeä asia silityksessä on, että tarkistat pesulapuista millä lämmöllä voit tuotetta alkaa silittelemään.





Pääsin helpolla, molemmat voi silittää kahdella pisteellä ja eikun säädöt raudasta kohilleen ja eikun hommiin.





Mulla on tämmönen iänikuisen vanha moulinex ( tai mikä lienee) ja siinä myös höyrynsäätö ja koska en ihan täysillä lämmöillä tuotteita siluttele ni riittää et höyrysäätökin on keskikohdassa. Tämä minun kapistus on sen verran vanha, että vaikka sillä voisi silittää ilman höyryä, ni jostain kumman syystä ei meinaa oikein tapahtua mitään. Eli siis jos sulla höyryrauta ja haluat helpotusta silitykseen ni täytä hyvä ihminen se säiliö kanssa. 



Ja siinä se paita hienosti aseteltuna laudalle. Tykkään tehä tän homman nurjalta puolelta, sillä koskaan ei tiedä mitä töhnää tuo rauta sylkee sisuksistaan vaatteelle ja jos se tekee sen "väärälle" puolelle niin voin tilanteen vielä ehtiä korjaamaan, jos vaikka kyseessä ois oikeesti joku tärkee meno.


Toisella kädellä koitan samalla pitää kiinni, ettei ny mee ihan liian hurjaksi ja paita vaikka tipahda lattialle. Sekös vasta hermoja koettelis ennen H-hetkeä.


Ja koska silittely on niin kivaa niin siluttelen trikoopaidan suoraksi ja ojennan saumat kohilleen ennenkuin alan aivan hurjaksi ja kuumalla raudalla isken kimppuun.

Ja woila! Siinä ne paidat nyt sitten lepää silitettynä!



Ei muutakuin silittämisen iloa ( jos niin voi sanoa) ja toivottavasti näistä ohjeista on apua tai edes vertaistukea siihen, ettet ole tuskasi kanssa yksin! 

2 kommenttia:

  1. On se hyvä ettet kuitenkaan PESSYT paitoja kahdella pisteellä😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että mikä moka 🙈! Aina luen sataan kertaan ettei ois virheitä 😂 Mitenkähän moinen pesu vaan mahtais toimia 😉

      Poista

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...