maanantai 16. lokakuuta 2017

Avoimien ovien päivä vol.2

Hieman on venähtänyt tämä bloggaus tuosta meidän avointen ovien päivästä nro2. Syitä on monia, ensinnäkin päivän jälkeen kuvauslainojen palautus vei osan aikaa ja luonnollisesti myös lasten kuljetus harrastuksiin osui tuolle illalle.

Ja sitten olikin jo perjantai... Mulle itelle se ei ollu mikään SE 13.pvä ja toivottavasti ei muillekaan! Aivan ei suunnitelmat tuolloin(kaan) mennyt niinkuin olimme ajatelleet. Ei ehditty maalitelaan tarttumaan, mutta käytiin me tämän minun meneillään olevan projektin osalta valkkaamassa verhokankaita ja tehtiinpä vähän tulevaan työssäoppimiseenkin liittyen suunnitelmia eli asioita saatiin eteenpäin, mut niistä myöhemmin ;)

Aina täytyy olla joku the projekti menossa tai vaikka useampiakin!

"Olihan tässä viikonloppukin", toki, mutta olimme keikalla... Kyllä, supisuomalaista rockenrollia ja sekös rentouttaa. Pari valokuvaakin löytyy tuolta instan puolelta jos haluaa siellä käydä katsomassa ;) 

Mitä me sitten tehtiin avoimien ovien päivänä nro 2?
No kuvattiin... Ja mun vuoro oli myöskin esitellä mitä visualisti tekee... Ja ajattelinpa kertoo nyt teillekin mitä me tehdään :) Oikeesti olen hengästynyt jo nyt, mut koittakaa kestää!

Elikkä koulutus itsessänsä on käsi-ja taideteollisuusalan perustutkinto. Ja koulutukseemme kuuluu sisältönä:

- Myymälätila,myymälätilalayout sekä verkkokauppa
- Graafinen suunnittelu
- Kuvausjärjestelyt ja valokuvaus
- Some sisällöntuottajuus ja markkinointi
- Messu -ja tapahtumasuunnittelu ja toteutus 

Jokainen voi näistä yllämainituista valita oman "polkunsa" mitä pitkin sitten lähtee kulkemaan ja mikä näistä on se itseään eniten kiinnostava/kiinnostavat asiat. Toki tutkinnoissa on osia, jotka kaikkien pitää suorittaa, mutta muutoin opettajan sanojen mukaan 
"saat tästä koulutuksesta irti niin paljon kuin haluat" - pitää kyllä paikkaansa.
Milloinkaan emme pakerra yksin, vaan toimimme tiimeinä tehden ihan oikeita asiakkaiden tilaamia projekteja. Teoriaosuudet pidetään mahdollisimman tiiviinä ja opettelu on käytännössä tekemistä. 
Itsekin olen "polkuni" valinnut, mutta siitä myöhemmin ;)

Mutta nyt muutoin päivän kulkuun...

Sen lisäksi et me taas kokeiltiin aukkoja ja Isoarvojen säätöjä, olis mun pitäny tähän postaukseen tehdä jonkunlainen esitys niitten vaikutuksesta, mutta teen sen myöhemmin ja laitan vaan omat ne parhaimmat otokset tänne ja tuo pikkututoriaali sitten tuonnempana.
Todellisuudessa, mun on opeteltava et miten näen aukot ja käytetyt Isoarvot jälkeenpäin koneelta, kun ne kuvat sinne olen sullonut. Tai opetella laittamaan arvot sillä hetkellä ylös, kun niitä testaan.


Hassua, mutta tässä kun kuvia etsin tähän postaukseen löysin kohdan mistä saan kuvan ominaisuudetkin!

Muutaman asia jäi mieleen kuvaamista kuvista, mutta laitan niistä tarkemmin kuvien yhteyteen.


avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely,omppurinne,leino design, salo design


avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely, omppurinne, ekocenter

Yllä kaksi kuvausjärjestely kuvaa. Kun kuvausseinä on pieni, tuotteet saisi olla tiiviimmin esillä.

avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely

Tästä pallurasta mä tykkään. Itse kohde on terävä ja kaikki ympärillä oleva on sameampaa, kuten halusin. 

avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely,omppurinne

Tässä itse väsäämäni kuvauskokoonpano. Muuten ihan ok, mutta tuoli olisi voinut olla hieman vinottain ja tuotteille olisi voinut antaa "ilmaa". Jälkimmäinen olisi onnistunut paremmin jos kuvausseinää olisi ollut enemmän.

avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely, omppurinne

Tästä tykkään! Itse lamppu oli "se" kohde ja muu vain rekvisiittaa. Miksi kuvattava kohde kuuluisi olla aina kuvan keskellä?

avoimet ovet, valokuvaus, kuvausjärjestely


Niin... Tälläkin kuvalla on oma merkityksensä, mutta tarkennuksen olisi voinut osoittaa kukan keskelle :) 

Paljon on opittavaa, mutta paljon on opittukin! Tällä alalla tuskin valmista ikinä tuleekaan, mutta se onkin se juttu. Jokainen päivä on erilainen jo heti lähtökohdista alkaen <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...