perjantai 21. syyskuuta 2018

Somejulkaisukalenteri helpottaa markkinointia!

Hektisen kevään jälkeen saapui vieläkin hektisempi kesä! Vihdoin syksyn tullen voin huokaista hieman sekä vetää syvään henkeä ja kirjoittaa siitä, mitä olenkaan tämän melkein PUOLEN  VUODEN hiljaiselon aikana tehnyt!

Pääsin keväällä mukaan toteuttamaan yhtä Varsinais-Suomen suurimmista liikuntatapahtumista Kuntovitosta! Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 31.kerran! Tapahtumasta löytyi ohjelmaa ja esityksiä sekä jokavuotisen perinteen lailla lipun hintaan kuului myös tuotekassi. Mukaan sopi tulla koosta tai iästä riippumatta niin aikuiset kuin lapsetkin.Tehtäviini kuului somemarkkinointi ja sen suunnitteleminen, markkinointimateriaalien suunnittelu sekä tapahtumakuvaus.
Koska tapahtumaan oli minun tullessa mukaan suhteellisen vähän aikaa aloitin tärkeimmästä eli somemarkkinoinnista.

Nykypäivän markkinoinnissa sosiaalinenmedia on tärkeä kanava löytää potentiaaliset asiakkaat yritykselle kuin yritykselle. Tämän kanavan kautta löydetään myös ne henkilöt joita ei välttämättä painettu mainonta tavoita. Usein myös hyvin hoidettu somemarkkinointi on edullinen vaihtoehto kaiken muun mainonnan rinnalla.

Tässä minun Kuntovitonen 2018- tapahtumaan toteuttamani somemarkkinointi!

Aloitin työni suunnittelemalla SOME-JULKAISUKALENTERIN. Kalenterin pohjana käytin Google Driven Sheets -laskentataulukkopohjaa. Kalenteripohjaan merkitsin päivämäärän, millä somekanavalla julkaisu julkaistaan,julkaisun aiheen sekä kuvan tai linkin, jonka halutaan näkyvän julkaisussa sekä erikseen ruudun johon voi rastia kun julkaisu on tehty.

Kuva näyttää hieman hassulle, sillä koin parhaimmaksi poistaa nuo tekstit, mutta ymmärtänette toteutuksen. Päivityksiä tuli paljon sillä hetkellinen hiljaisuus oli parhainta rikkoa ahkeralla asiallisella päivittämisellä. Ja kun vauhti kiihtyi lähempänä toteutusta, ei enää kukaan ehtinyt viimeisiä päivityksiä kalenteriin merkkaamaankaan.

Toisekseen lähdin tutkimaan minkälaisia julkaisuja viime vuoden tapahtumaan on tehty. Viime vuoden tapahtumien pohjalta tein alustavan aihion toteutuksille sekä lisäsin sinne omat ehdotukset. Varmistin vielä tapahtuman järjestäjältä oliko hän sitä mieltä, että mennäänkö samalla lailla tänäkin vuonna vai tehdäänkö jotain muutoksia tai lisäyksiä tälle vuodelle. Pienin lisäyksin ja muutoksin lähdin kalenteria tekemään valmiiksi.
Valmiin kalenterin jaoin tiimin jäsenille, jotta kaikki tietävät mitä kunakin päivänä julkaistaan!
Kätevää eikö totta?
Kävin vielä yhdessä järjestäjän kanssa läpi minkä tyylisenä hän julkaisujen tekstit haluaa. Tekstit voivat olla rentoja, asiallisia, hauskoja, kukin yritys omalla tyylillään. Mikäli joku toinen tiimistä julkaisee tekstejä, täytyy sen olla samantyylistä jokaiselta ja puhua yrityksen/tapahtuman kanssa samaa kieltä!


Vaikka loin kalenterin, ei se kuitenkaan tee päivityksiä automaattisesti (ellei sitten ajasta julkaisuja!) eli jokainen päivitys kaipaa kuitenkin sen ajatuksen hetken (lopulliset tekstit,emojit,kuvat), jotta saan sen vielä luotua potentiaalisten asiakkaiden silmille nähtäväksi. Yllä muutama päivitys, jonka tein. Hurjasti helpotti työtä jo valmiit markkinointikuvat sekä tyyli minkä raameissa liikutaan.

Somekalenteri myös helpottaa, kun tietää mitä olen julkaisemassa ja miksi. Kalenterin voi toteuttaa vaikka koko vuodeksi ainakin pääpiirteittäin,mutta täytyy muistaa kuitenkin tarpeen tullen päivittää sitä ;)

Ihanaa tulevaa viikonloppua!


JATKUU...  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...