keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Olen oman polkuni valinnut!

Pari postausta taaksepäin kirjoitin siitä mitä visualistit tekevät, ajattelin nyt tässä postauksessa enemmän kirjoittaa siitä mitä minä teen, kun valmistun.

Koulussa meistä jokainen lähtee osaamisen sekä kiinnostuksen kautta kulkemaan omia polkujaan.Ensimmäiset kaksi kuukautta olimme yksi ja sama "luokka" ja nyt tästä työssäoppimisen alkamisesta eteenpäin saattanee porukka kulkea omia reittejään valmistumiseen saakka, riippuen siitä minkälaisen opintopolun on itselleen valinnut ja minkälaisia projekteja asiakkaitten taholta syntyy.
Eli siis karkeasti ottaen opiskelemme seuraavia asioita:

- Myymälätilan ydinosaaminen
- Messut ja tapahtumat
- Graafinen osaaminen
- Kuvausjärjestelyt

Valmistuttua voi sanoa siis, että olemme aikamoisia moniosaajia.

Me ketkä olemme tutkintoperusteisia lähdimme paria viikkoa aikaisemmin työssäoppimaan kuin meidän peruskoulupohjaiset toverimme.Ja suoritamme näyttötutkinnon näytöntutkinnon perään aina työssäoppimisen päälle ja maximissaan kaksi vuotta olemme valmiita uusiin haasteisiin ;)

Mikä minua sitten kiinnostaa? Oikeasti kaikki tietenkin ;) , mutta mikä on järkevää?

Suoritin vuonna 2000 myyjän ammattitutkinnon ja olen työskennellyt erinäisissä paikoissa . On tullut siis myymälätiloja ja myymälähyllyjä pengottua ja rakenneltua. Sanomattakin selvää siis, ettei myymälätyöskentely ja asiakaspalvelu ole niitä asioita, joita lähtisin uudestaan läpi käymään. Toisaalta kouluun mennessäni ajatuksenani oli lähteä alaa vaihtamaan ainakin jossain määrin. Sitä, että en enää työskentelisi asiakkaiden parissa ei yltiösosiaalisella luonteellani voi ajatellakaan tapahtuvan, mutta visualisti ei yksin töitä pakerrakaan vaan yleensä asioitten tapahtumiseen tarvitaan tietynlainen tiimi ( olkoonkin se sitten minä ja yrittäjä tai asiakas, tiiminä mennään kuitenkin ). Kouluun mennessä halusin ja haluan edelleen sen, että voin antaa yhteistyökumppanille pienen palan omaa osaamistani toivoen sen kantavan hedelmää positiivisella tavalla.

Olen oman polkuni valinnut seuraavasti.Kaikille pakollisista osista, suoritan: 
kulttuurilähtöisen valmistamisen ( kuvaaminen ja kuvausjärjestelyt ) asiakaslähtöisen valmistamisen sekä 
toteuttamisen suunnittelun esim.tapahtuman suunnittelu,johon kuuluu graafinen toteutus, markkinointikampanja ja somemarkkinointi
Palvelun toteuttamisen ja stailaamisen, mihin kuuluu esillepanot sekä verkkokauppatyöskentely
Kulttuurin soveltamisen käsityöhön, jonka taasen toivonmukaan toteutan verkkokauppaympäristössä tai tapahtumajärjestäjälle sisällöntuottamisena ja kuvaamisena.

Kaksi viimeisintä kuuluu valinnaisiin tutkinnon osiin :)

Mitä teen sitten Omppurinteessä? 

Kaikkea!! Mutta ennenkaikkea polulla ensimmäisenä listatun "kiven". Mutta vaikka suoritan kuvaamista ja kuvausjärjestelyt, palvelen asiakkaita, tutustun tuotteiden takana oleviin käsityöläisiin, tutustun tuotteisiin ja saatanpa laittaa esittelyjä tuotteistakin tänne blogiin ja samalla päivitän myös Omppurinteen somea ja suunnittelen painotuotteita markkinointiin ;) Voi, mitä kaikkea ehdinkään näiden tulevien viikkojen aikana tekemään! 

Tulevaisuudessa toivon voivani olla avuksi yrittäjille tapahtumien tuottamisessa, messuosastojen rakentamisessa, graafisessa suunnittelussa sekä tuotteiden ja tapahtumien kuvaamisessa. Voisinpa myös suunnitella ja somistaa toimitiloista näyteikkunoihin sekä auttaa markkinoinnissa! Mietin missä en voisi olla avuksi? Hmm...


Ohessa kuvia eiliseltä päivältä.Töihin tullessani, oli uusia tuotteita saapunut myymälään eli heti pääsin toteuttamaan itseäni ;)

Eikös kynttilät ole tällä hetkellä erittäin ajankohtaiset? unohtamatta lämpimiä pipoja ja hanskoja!


omppurinne

Kuva hyllynpäädystä ennen... Meinasin unohtaa ottaa kuvaa ennen, joten tuotteita oli jo jonkin verran ehditty ottaa hyllystä pois. Samalla unohdin ottaa kuvaa toisiltakin puolilta, koska loppujen lopuksi muutoksen koki koko hylly.

omppurinne_salo

Kuva hyllynpäädystä jälkeen ja alla muilta osin.

omppurinne_salo

omppurinne_salo





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...