tiistai 16. tammikuuta 2018

Onko studiokuvaus out?

Kaiken tämän tällä hetkellä päällä olevan projektin aikana sain suuren kunnian kuvata ihanaa tytöntylleröistä ja hänen yksivuotiskuviaan. Ihana irtiotto kaikkeen hetkellisesti! Mieleeni jäi sanat jotka tuossa taannoin kuulin studiokuvaamisen hiipumisesta tai siitä, ettei se ole SE juttu tällä hetkellä tai että se olisi väistymässä. 

Asiat muuttuu, mutta nuo sanat jäi kaihertamaan mieleen. Omasta mielestä kuvat onnistuivat ilman tilpentöörejä tai suurempaa rekvisiittaa ja kuvaa hallitsee se jonka kuuluukin! Saimme tuossa joulun ennen tutustua jo joulukuvauksissa toisiimme ja edelleen oli ihan mahtavaa saada ikuistaa tuo ihana hymy ja huomata kuinka toinen on kasvanut.

 

Ei sillä, ei meilläkään nyt aivan vallan ollut vain taustaa ja pelkkä lapsi :) 

Meillä oli lapsen äidin kanssa ajatuksena ottaa kuvaan mukaan leijailevia höyheniä ja saippuakuplia. Ajatuksena ihana, vaan itse kuvattava oli toista mieltä ;)



Toki haluan ottaa jatkossa kuvia myös isommalla määrällä rekvisiittaa ja kuvia myös luonnollisessa ympäristössä,kunhan se sopii ajateltuun tyyliin. Kuvattavan itsensä mieleen oli kaikkeista eniten oma ihka uusi keinu vespa.



Koskaan en ole kuvannut harmaalla taustalla ja halusinkin nyt kokeilla miten se toimii. Toimihan se aivan loistavasti! Huomasin kuitenkin kuvia käsitellessäni toimivan sen valotuksessa ja lämpötilasäätöjen kanssa aivan toisella tavalla kuin valkoisen taustan.


Samalla huomasin, kuinka paljon viihdynkin kameran takana ja pääsen siinä tilanteessa irti kaikesta muusta, koska oma keskittyminen on siinä, että saan kuvattavan viihtymään ja ikuistettua sen tunteen myös myöhemmin katseltavaksi. 


Ja olihan meillä sitten myös asiaan kuuluvat siivet ja taikasauva. Mitä muuta pieni keijukainen tarvitseekaan?



Kokeilin myös osasta kuvia, joita muuten oli aika monta vanhemmille annettavaksi,taittoa harmaasävyiseksi. Mitä mieltä olet toimiiko?


Näitä kuvia kun katselen, ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle!

- Tuulia

Lisää kuvia blogin Facebook-sivuilla ja muuten vain mun elämää pääset kurkkaamaan Instan puolelle tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...