torstai 7. joulukuuta 2017

Omppurinne ja Suomi 100- Näyteikkuna

Näyteikkunasuunnittelu ja toteutus kuuluu myöskin olennaisena osana meidän visualistien koulutukseen kaiken muun rinnalla. 

Kuvaamisen ohessa olen myöskin palvellut asiakkaita ja samalla sain tehtäväkseni suunnitella näyteikkunan uudella tavalla. 
Näyteikkuna oli aiemmin todella runsas ja ymmärtäähän sen sillä liike sisältää mitä ihanempia tuotteita. 

Lähdin ajatuksella vähentää tuotteita aikalailla ja jättää kohdan johon tulisi aina tietyn teeman mukaisia tuotteita. Halusin myös tuoda valoa ikkunaan ja toivon sen houkuttelevan asiakkaat astumaan sisään.

Hankalaksi hommassa osoittautui se , että ryhmitys ei onnistu aivan täysin, sillä tuotteita ei ole välttämättä montaa samanlaista tai, että jos on niin kaikkia ei voi ikkunaan laittaa vaan myymälän puolella saisi olla myös myyntikappaleet. 

Ehtoina minulle oli annettu, että nuo ihanat aidot 1800-luvulta peräisin olevat vaunut ja aivan upea mosaiikkipaja Tesseraen valmistama Suomi 100/ Salo 2017 sinivalkoinen mosaiikkilasipallo jäisi myöskin ikkunaan. Eli ne otin ikkunan rakentamisessa myös huomioon.

Alemmassa kuvassa näyteikkuna ennen.

näyteikkuna_omppurinne

Ja näyteikkuna jälkeen...


Yläreunan huuru näkyy luonnossa katsottuna pehmeämpänä kuin kuvassa. "Huurulla" halusin luoda talven tuntua ikkunaan. Samaa teemaa jatkaa taustalla roikkuvat soodataikinasta valmistetut hiutaleet sekä lumipalloina toimivat Sinisiiven valmistamat aivan upeat tuikkusomisteet.

Samalla tulee tuntu siitä, että näyteikkuna saa ikäänkuin ryhtiä ikkunaan.

Halusin kuitenkin säilyttää myymälän hengen ikkunassa. Eli en jättänyt sitä täysin tyhjäksi. Sillä myymälän ajatus on kuitenkin antaa asiakkaalle aikaa tutustua tuotteisiin myymälässä kaikessa rauhassa ja saada kenties jopa elämyksiä tuotteita tutkaillessa.




Ikkunan teemana on Suomi100 ja pääväreinä sininen ja valkoinen. Sen lisäksi keskellä on tietyn teeman mukainen myyntituotteiden ryhmittymä ja mikäs parhaiten suomeen liitetään, kuin sauna ja näin kylmään ja pimeään aikaan, mikäs sen ihanempaa kuin kietoutua saunan lämpöön rentoutumaan.






Blogin Facebook sivuille pääset tästä

Instagram tililleni tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...