maanantai 20. marraskuuta 2017

Kädentaitomessut kahlattu!

Otsikon mukaisesti kahlattu! 

Oikeasti! Menneenä lauantaina kävimme Tampereen kädentaitomessuilla ja siellä oli yksi jos sun toinenkin meidän lisäksi. Kahlausta ihmismeressä tai joessa, jos niitä käytäviä ajattelee. En muista olisko kukaan koskaan päivän aikana tuuppinut ja töninyt niin paljon kuin lauantaina. Itsekin olin innoissaan messuista, olin kuin lapsi karkkikaupassa! Mutta jos tiukka paikka tuli tai en päässyt eteenpäin anteeksi ja saisinko mennä ohi ja kiitos, kuuluvat kyllä mielestäni kohteliaisuuksiin, joita jokainen voi harrastaa. Tässä asiassa en mielipiteeni kanssa ollut ainut, sillä siitä kyllä kirvottui keskustelua takkeja jonotellessa yhden jos toisen messukävijän kanssa.

Kohteliaisuus ja toisten ihmisten huomioonottaminen ovat asioita, joille messujärjestelijät eivät voi mitään. Kaikinpuolin olin itse järjestelyihin tyytyväinen, mutta isona epäkohtana koin lähinnä pääsisäänkäynnin ahtauden, kun kaikki jonotti takkeja ja lippuja, tiedä sitten olisiko asialle tehtävissä mitään jos päivän aikana kävijöitä oli yli 21 000 henkeä. Pakostakin siinä käytävät ja eteiset jumittaa. Tiedä sitten jos päivä olisi pidempi, mutta se vaatii silloin myös näytteilleasettajilta enemmän jaksamista. No tiedä sitten oli niin tai näin niin luinkin jo tuolta somesfääreistä, että joitan muutoksia järjestelyihin on ensi vuodelle tulossa. Ja itsekin ajattelin tehdä muutoksen ensivuoden käyntiin ja viettää ainakin kaksi päivää messuilla!

Miksi? No siksi, että jos näytteilleasettajia on 700 (!!!), jaksat olla kiinnostunut yhteen mittaan ehkä 350:stä ja loppu on ihan jees, koska oot jo niin väsy että ei vaan enää jaksa. Toki välissä Deli osastojen kiertely ja sokereiden nousu kaikista herkkumaistiaisista auttoi jaksamaan, mutta sitten loppuikin jo päivä...

Ihana päivä siis kaikinpuolin. Päivä kirvoitti uusia ideoita, mutta myös samalla kysymyksiä siitä, oliko messutarjonta kokonaisuudessaan sitä mitä ihmiset haluaa ?

Habitaressa käytyäni, huomasin kierrätyksen enimmässä määrin jäävän enemmän sisustuksen puolelle ja käsitöissä sitä oli vähemmän kuin aiemmin. Mieleen jäi kuitenkin yksi toooosi magee juttu. Auton sisäkumeista tehdyt laukut, joissa hihnoina oli turvavyöt. Ihan sikaihana idea!

Mieleen jäi kaksi laukkua ainakin, jotka tulen varmasti itselleni hankkimaan jahka tämä opiskelijabudjetti antaa myöten! 

kädentaitomessut_ tampere_ asmi_sisäkumituotteet
Sisäkumituotteet

Itseasiassa olen jo päättänyt päästessäni takaisin työnsyrjään aion enemmänkin hankkia käsityöyrittäjiltä tuotteita ja tuotteita joilla tuetaan nimenomaisesti suomalaisia pieniä yrityksiä. En pidä "tusinatavarasta" ja jos et sinäkään niin tiedät kyllä ;) vaihtoehtoja on!

Kierrätystä oli paljon käytetty vanhojen lusikoiden kohdalla, joista oli tehty kirjanmerkkejä, kaulakoruja, rannekoruja ja sormuksia. Muutoin korumainen timantinmuoto toistui yhdessä sun toisessa tuotteessa. Mitä Habitaremessuihin tulee niin värimaailma ja luonnollisuus on kutakuinkin samaa, niin käsitöissä kuin sisustuksessa. Ja vaneri (!!!) sitä on jos jossakin... Jätän sen tähän, sillä itse pidän puusta rosoisena puuna paljon enemmän.

Näin tulevana visualistina kuitenkin koitin analysoida messuosastoja ja sitä miten osastot ovat rakennettu, jotta osaan sieltä poimia ne parhaimmat osaston suunnitteluvinkit. Oli näytteilleasettajia sitten paljon tai vähän, niin kaikkeista parhaiten mieleeni jäi osastot, joissa tuotteet olivat valmistajansa näköisiä ja osastot puhuivat samaa kieltä tuotteiden kanssa.

Tähän kohtaan on pakko laittaa kuva yrityksistä (tai tässä tapauksessa heidän esitteistä), jotka jäivät mieleeni äärimmäisen hyvän palvelun lisäksi myös osaston erottuvuuden ja ihanan erilaisten tuotteiden vuoksi myöskin.
Kyseisiltä osastoilta en vielä tässä kohtaa hankkinut mitään, mutta uskon jatkossa heiltä tuotteita hankkivani sopivan tilaisuuden tullen.


kädentaitomessut_ tampere


Myöskin graafinen materiaali saa olla melko yksinkertainen, mutta edelleen tuotteen ja yrityksen kanssa samaa henkeä. Ja yksinkertainen esite tai vaikka vain käyntikortti on helppo ottaa mukaan, jotta voi kiireisen ja väsyttävän päivän jälkeen tutustua uudelleen tuotteisiin ja mahdollisesti ottaa kontaktia jälkeenpäin yritykseen ;)

Käsityömessut ovat messuina siinä mielessä erikoinen luonteeltaan, että hirmusti en viitsinyt lähteä osastoja kuvailemaan syystä, että kyseessä on jokaisen tekijän uniikki taidonnäyte ja joissakin osastoilla oli myös ihan "ethän kuvaa" kyltti ja kunnioitan sitä. 

Muutamista näyttelyistä toki otin kuvat ;)

kädentaitomessut_ tampere

kädentaitomessut_ tampere

kädentaitomessut_ tampere

kädentaitomessut_ tampere

Ja mitäs sitten mulle jäi käteen innostuneen mielen ja monen idean lisäksi?

Jotain jonka turvin ideat eivät lopu kesken ;)


kädentaitomessut_ tampere

kädentaitomessut_ tampere


Ja jos kuitenkin on tekemisen puute ;) Onhan myös joulu tulossa ;)


kädentaitomessut_ tampere_lankava


kädentaitomessut_ tampere


Mikäli olet kiinnostunut opintojeni sisällöstä ja haluat lähteä seuraamaan matkaani kohti tulevaa unelma-ammatiani, niin käypä tykkäämässä Facebook  tai klikkaa itsesi seuraajaksi Instagramin puolelle! Instagramin puolella pääset hieman myös katsomaan mitä olen noin niinkun työelämän/ opiskelun ulkopuolella ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuntovitonen tapahtumakuvaus

Opiskelukevät päättyi Kuntovitonen- tapahtuman tapahtumakuvaukseen. Jonkin verran tuohon asti kuvanneena haasteeksi osottautui sää, joka o...